Preguntes freqüents

1. Què puc fer si em vull matricular a ESPA i no tenc historial acadèmic ni llibre d’escolaritat?

Si no has estudiat mai en el sistema educatiu espanyol pots venir al CEPA sense aquests documents. Faràs una prova inicial d’anivellació que serà la que ens permetra adscriure’t al nivell que et correspongui. Si has estudiat a Espanya, però has perdut la documentació convé que vagis al darrer Centre on estudiares i demanis una còpia perquè et poguem convalidar les matèries aprovades. Si no pots aportar documentació vàlida -el butlletí de notes no ho és- hauràs de fer la prova d’anivellació.

2. Al meu país d’origen vaig fer alguns estudis; els puc convalidar al CEPA?

En el sistema educatiu espanyol no es convaliden nivells o matèries cursades a l’estranger si no arriben a la totalitat de nivells que correspondrien a la titulació d’Educació Secundària. Si penses que al teu país has superat prou cursos per poder obtenir la convalidació d’algun títol del sistema educatiu espanyol, has d’anar a l’Alta Inspeció Educativa que és l’organisme que ho gestiona.

3. Necessitaré comprar llibres per estudiar ESPA?

És necessari comprar alguns pocs llibres per estudiar ESPA. En la meitat de matèries no serà necessari perquè el professorat dóna fotocòpies amb teoria i exercicis. En el moment de la matrícula rebràs un full amb els noms dels llibres necessaris.

4. És necessari assistir sempre a classe?

Depèn del grup al que et matriculis.  Si t’inscrius a  ensenyament presencial,  hauràs d’assistir a un mínim del 80% de les classes per tal de tenir dret d’avaluació contínua; en cas contrari t’hauràs de presentar als exàmens finals. Si t’apuntes a ensenyament semipresencial, no és imprescindible acudir a classe.

5. He de venir personalment a matricular-me?

Sí, és necessari venir personalment perquè tendràs una entrevista amb un professor que valorarà les teves necessitats i t’aconsellarà segons les teves circumstàncies.

6. Si no hi ha prou places per a totes les demandes, qui tendrà preferència?

Els alumnes que han assistit regularment tenen un període d’inscripció en el qual tenen garantida la plaça del mateix ensenyament que estan cursant. Després s’obrirà un altre període d’inscripció per a nous alumnes que es matricularan per ordre d’arribada. Per agilitar els processos de matrícula donarem cita prèvia.

7. Es poden matricular persones menors de 18 anys?

Al CEPA es poden matricular persones que facin els 18 anys abans de dia 31 de desembre de l’any en què es matriculin. També es poden matricular persones majors de 16 anys i menors de 18 si tenen algun d’aquests requisits:

a) Si el sol·licitant té un contracte de feina que li impedeixi assistir a un centre ordinari. Ha de constar al contracte els dies i les hores del dia en què farà feina així com el període de duració del contracte.

b) Si el sol·licitant està sotmès a mesures judicials. Serà necessari aportar el certificat del jutjat que ho avali.

d) Ésser esportista d’elit. Serà necessari el certificat de l’organisme competent.

8. Em puc matricular quan ha començat el curs?

Si hi ha places és possible matricular-se amb el curs començat, amb algunes limitacions:

a) A ESPA els cursos són quadrimestrals i per això el període d’admissió acaba després del primer mes d’haver començat les classes.

b) Als ensenyaments anuals, quan el curs ja ha avançat alguns mesos, el professorat valora si l’alumne està en condicions de seguir el ritme del curs i decideix si val la pena començar o és millor esperar a l’inici del proper curs.