15-M

Com sabeu el 8M commemora el Dia Internacional de les Dones i va ser per aquest motiu que el Cepa Sant Antoni juntament amb el Cepa Pitiüses el divendres 15M va homenatjar la vida de diferents dones nascudes als nuclis de Sant Jordi i Sant Francesc de S’Estany lligades de diferents maneres al món saliner amb la representació de l’obra teatral “Dones de la Sal” que va tenir lloc  al Club Diario de Ibiza. L’alumnat i professorat dels 2 centres educatius pogueren gaudir i conèixer la vida d’aquestes heroïnes salineres. Aquesta obra està basada en el llibre homònim escrit per Esperança Marí  i teatralitzada per la companyia de teatre Pedro Cañestro. L’obra mostra  les diferents etapes vitals d’aquestes dones durant la guerra i la posguerra espanyoles. Reflecteix les duríssimes condicions que van haver de patir al llarg d’aquesta època. En el testimoni de totes elles hi ha molts punts en comú: la gana que van passar, les dures condicions de feina a edats molt tempranes, la religió, el dol…però sobretot un aspecte que destaquen pràcticament totes elles va ser la impossibilitat de poder assistir a l’escola quan eren petites o la poca assistència que van tenir,  ja que com a futures dones era més important saber portar la casa, tenir cura de la gent gran i dels fills i l’educació, quedava apartada perquè no era necessari per a elles… Per aquest motiu el Cepa Sant Antoni reivindica la igualtat entre dones i homes començant pel dret a  l’accés a l’educació en igualtat de condicions. Que les dones de la sal es sentin orgulloses de nosaltres.